Publisert av: Bell4trix | oktober 14, 2009

Hjelp oss fremme ME-saken!

Det ligger mennesker rundt omkring i Norge som er overfølsomme for selv den minste påvirkning av lyd eller lys, med store smerter og utrolige plager. Kroppene deres har totalt kollapset, men helsevesenet har stort sett ingenting å tilby til disse pasientene som ofte lider i årevis uten å få stilt en riktig diagnose og uten å få noen adekvat behandling. Pasientene er i stor grad overlatt til seg selv.

Det bevilges skammelig lite midler på forskning om denne sykdommen i Norge – en sykdom som er langt mer utbredt i Europa enn for eksempel MS og AIDS.

Den 9. oktober i år ble banebrytende forskning offentliggjort i vitenskapsmagasinet Science. Denne forskningen kan bety at vi nå er mye nærmere en løsning på ME-gåten enn noen gang før, og dermed også nærmere å kunne finne en behandling til ME-pasienter. Du kan lese mer om hva denne forskningen innebærer her. Når man ser hva man kan oppnå med forskning så er det ikke tvil om at dette er veien å gå. Vi trenger mer forskning NÅ!

Tidligere i år ble det laget et opprop som krever bl.a. mer biomedisinsk forskning på ME og behandling. Om du ikke allerede har underskrevet vil vi gjerne be deg om å signere oppropet – og få gjerne med deg pårørende, venner og bekjente også.

Oppropet ble levert til Helseminister Bjarne Håkon Hansen den 3. juli i år og det er nå et oppfølgingsmøte med Helsedirektoratet under planlegging. Vi håper å kunne klare å legge et stort trykk på dem når det gjelder disse sakene og vi trenger din støtte i arbeidet! Det er nemlig én ting vi må være mange om å få til og det er å samle så mange underskrifter vi kan for å vise politikerne at dette oppropet er det kraft bak. Kan du hjelpe oss å oppnå dette?

Ønsker du å signere med fullt navn signerer du med fullt navn signerer du på denne linken. (OBS! Sjekk at navnet ditt kommer opp rett etter du har sendt så vi ikke mister din signatur pga kodefeil.)

Ønsker du å være anonym benytter du denne linken.

Du kan også sende din signatur på SMS. Send meldingen ‘opprop meopprop ditt navn’ til 2400. Det koster 1,50 per melding.

Ønsker du å gjøre mer?
På et eget underforum på Me-forum vil du bl.a. finne ferdige tekster du kan videresende i mail eller poste på Twitter, i bloggen din, p Facebook o.l. Informasjon om det foreliggende møtet med Helsedirektoratet vil bli lagt ut både på Me-forum og p Facebook-gruppen før neste møte finner sted.

Det er fritt for alle å melde seg inn i Facebook-gruppen.

På forhånd tusen takk for din støtte – hver underskrift teller!

1zzgh2x


Responses

 1. Flott!!! 😀

 2. Hei!

  Tusen takk for koselig hilsen hos meg.

  Svar på spørsmålene du hadde.
  1)Serviettene er brodert med en broderingsmaskin.

  Selger servietter med ønsket monogram og farge for 60 kr pr stykk.

  2)Hvitløkssmøret er en vanlig liten rund boks fra Rema 1000 til 15 kr eller noe sånt..Vi synes det er veldig godt;)

  Ellers ønsker jeg deg alt godt og håper formen er bra.Jeg har selv en kronisk lungesykdom,der jeg har fjernet halve venstre lunge,samt har en fortettning bak hjertet nå.Og det blir flere store operasjoner…
  Så vet om hvordan formen svinger og om det å være syk!

  Vi får ha gode perioder og dårlige perioder,og ta vare på det livet har å tilby;)Håper jeg ikke ble veldig personlig nå.

  Ønsker deg en fin kommende uke.

 3. Hei Bell4trix!!
  Stakk bare innom for å ønske det masse, masse lykke til på Lillestrøm denne uken!! Mener å huske at det var torsdag du skulle dit? Håper du føler at du blir møtt på en fin måte og at legen du skal til skjønner sykdomsbildet ditt. Gleder meg til å høre hvordan det har gått!
  Klem Rutt 🙂

 4. Hei Bell4trix!
  En blogaward til deg 🙂
  http://merutt.wordpress.com/2010/02/20/blogaward/
  Klem


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: